DANISH CRAFT BEER SINCE 2009

International hæder til dansk øl

Date: 12. February 2014 Category: , ,

International hæder til dansk øl

Det fynske bryggeri Coisbo Beer slog benene helt væk under både publikum og dommere ved Alltech International Craft Beer and Food Fair 2014, som blev afholdt i Dublin sidste weekend. Ikke alene løb Coisbo Beer med den største pris, nemlig prisen som den bedste øl på festivalen, brygmester Anders Coisbo kunne også hænge yderligere 1 guld-, 3 sølv- og 3 bronzemedaljer om halsen.

Brygmester Anders Coisbo fortæller om weekendens internationale hæder: “Det er helt, helt overvældende. 314 øl, 85 bryggerier, 18 lande… Men kun én vinder. Vores øl! Jeg var meget stolt, da jeg gik på scenen. Det var helt fantastisk at kunne repræsentere Danmark og slå Danmark fast internationalt som et land, man ikke kommer uden om, når vi snakker mikrobryg.”


Den danske øl faldt i dommernes smag

Det var varianten Single Batch Beer FOUR, som faldt så meget i dommernes smag, at den vandt prisen som Best Overall Beer. Om vinder-øllen fortalte overdommer dr. Inge Russell, som er redaktør på Journal of the Institute of Brewing: “Coisbos Russian Imperial Stout fortjente at vinde på grund af den vidunderligt afbalancerede aroma, store krop og kraftige smag.”

Fra politibetjent til fuldtids brygger

Den store internationale anerkendelse kommer yderst belejligt for den fynske brygmester. Siden Anders Coisbo bryggede sin første øl på køkkenbordet i december 2007, har han sideløbende været ansat ved Fyns Politi. Især i starten var jobbet som politibetjent nødvendigt, mens Anders gjorde sig sine erfaringer som brygmester.

Coisbo Beer har fra starten været i medvind hos publikum og har vundet flere nationale priser. Og netop en uge inden den irske ølfestival havde Anders Coisbo afleveret sit politiskilt og endegyldigt sagt farvel til livet som politibetjent og goddag til en tilværelse som fuldtids brygmester. Heldigvis tyder medaljehøsten på, at det var det helt rigtige valg, og at øl-entusiaster i både ind- og udland kan se frem til  at nyde endnu mere til Coisbos evner inden for ølbrygning.

 

Oversigt over Coisbo Beers medaljer ved Alltech International Craft Beer and Food Fair 2014

Bronze – 5th Avnue – Lager
Bronze – Urban Haze – Pale Ale med hyldeblomst
Bronze – Manhatten Dawn – Amerikans IPA

Sølv – Brooklyn Fall – Smoked Beer
Sølv – Queens Desire – Weissbier
Sølv – Astoria Black – Imperial Stout

Guld – Single Batch Beer – FOUR

Best Overall Beer – Dublin Craft Beer Cup: Single Batch Beer – FOUR

Om Coisbo Beer

Stifteren af Coisbo Beer, Anders Coisbo, startede sin karriere som hobbybrygger med en 50-liters kedel i garagen. Siden har Anders Coisbo bestået uddannelsen som diplombrygger, og øl fra Coisbo Beer brygges i dag på større anlæg, som Anders lejer sig ind på. Coisbo Beers første øl på gaden var Urban Haze, en Pale Ale med hyldeblomst. Urban Haze er blevet en stor succes og var den første af sin art på markedet i Danmark.

Coisbo Beer brygger udelukkende sine øl på gode råvarer med respekt for håndværket. Coisbo Beer tænker helhed med særlig fokus på brug af specielle malttyper, der bidrager med kompleksitet og stor fylde til øllet. Det endelige resultat er specialøl af høj klasse, der henvender sig til den kvalitetsbevidste forbruger. Læs mere her: http://coisbo.com

Om Alltech

Grundlagt i 1980 af dr. Pearse Lyons.  Alltech forbedrer menneskers, dyrs og planters sundhed og ydeevne gennem naturlig ernæring og videnskabelig innovation. Med mere end 3.000 medarbejdere i 128 lande har virksomheden udviklet en stærk regional tilstedeværelse i Europa, Nordamerika, Latinamerika, Mellemøsten, Afrika og Asien. Læs mere her: www.alltech.com

Top